Geschiedenis
Een beetje historiek

Ontstaan

In 1980 stichtten een aantal vrienden een nieuwe duikschool in het Leuvense namelijk de VZW Duikschool ALBATROS. Het doel van deze vereniging was om op een vriendschappelijke manier de duiksport te beoefenen en hun kennis te delen met nieuwe leden.

Historiek

Wat begon als een kleine groep duikers zou na enkele jaren uitgroeien tot een hechte club waar veel getraind werd maar ook plaats was voor tal van andere activiteiten. Naast de wekelijkse trainingen werden er zeer regelmatig clubduiken georganiseerd. Bijna wekelijks reden de leden gezamenlijk naar één van de steengroeves in België of naar de Oosterschelde in Zeeland. In 1986 werd de eerste clubreis georganiseerd naar de Medas eilanden te Estartit (Spanje).
Foto - de voorzitters van 1980 tot 2010 - vlnr: Mike Van Meel, Arno Libotton, John Vanhorebeek en Patrick Machiels

Nadien volgden nog vele reizen naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Voorbeelden hiervan zijn; Rosas, L'Escala & Llafranc (Spanje), Malta & Gozo, Le Lavandou (Frankrijk), Hurghada, Marsa Alam & Sharm El Sheik (Rode Zee – Egypte), Baja California (Mexico), de Golf van Oman, de Maldiven, Revillagigedo Islands (Mexico) en nog vele andere prachtige duiklocaties. De meest ervaren duikers van de club bezoeken ook regelmatig de wrakken in de Noordzee.

Vandaag

Vandaag de dag is ALBATROS nog steeds een hechte vriendenclub die wekelijks samenkomt om onze hobby uit te oefenen. Het hele jaar door worden tal van sportieve activiteiten ingericht voor al onze leden en sympathisanten (zie kalender).