Duikclub Albatros
Een vrolijke bende met dezelfde passie, duiken!

Vrolijke bende

clubreis Duikschool Albatros is een vrolijke bende en dat vertaalt zich in een sportvereniging natuurlijk in een brede waaier aan activiteiten. Regelmatig zijn er clubduiken of daguitstappen waarop ook niet-leden en niet-duikers welkom zijn. Bijvoorbeeld de jaarlijkse Mosselduik te Zeeland, waar onze chef-kok Patrick altijd heerlijk verse mosselen maakt voor de duikers en hun familie. Of de jaarlijkse busuitstap waar we naast duiken en een lekker diner ook altijd iets bezoeken (Aquatopia, Sea Life Center) of voor onstpanning zorgen met bijvoorbeeld een wedstrijdje bowlen. Natuurlijk blijft het belangrijkste het duiken en minstens om de twee weken staat er een clubduik op het programma.

Mosselfeest

Jaarlijks Mosselfeest

Ook in 2024 zijn we weer van de partij met ons jaarlijks mosselfeest en dit op 3 februari. Hier kan je naar traditie genieten van een lekkere portie mosselen of verse vidé / stoofvlees. Ben jij ook weer van de partij?

Open water duiken

In de winter gaan we dikwijls naar steengroeven in Wallonië (‘La gombe' - Esneux, Vodelee,...) of stuwmeren (Barrage de L'eau d'Heure) maar vanaf de lente tot in het najaar wordt er vooral gedoken in de Oosterschelde (Zeeland). Tijdens die clubduiken zorgt het Feestcomité regelmatig voor een hapje en een drankje. Naast de clubduiken spreken de leden wekelijks af om samen een aantal duikplaatsen te bezoeken.

Reizen

Elk jaar wordt er ook een clubreis georganiseerd. Zo zijn we al naar Frankrijk, Spanje, Malta, Egypte, de Maldiven, Mexico, enz. geweest. Soms op een plaats waar we naartoe kunnen met familie (bv: Malta), en soms charteren we een boot en gaan we een hele week op duikcruise of liveaboard (bv: Egypte, Maldiven).

Voor elk wat wils

Zoals je ziet is er voor elk wat wils en als duiken je hobby is of je wil er je hobby van maken dan zal je je bij Albatros zeker niet vervelen!